Paulus Schakel

#100; Paulus Schakel

En dan vandaag nummer 100 in de studio. Paulus kwam vandaag langs als laatste baardman voor de eerste serie. Een serie die begon op 21 januari 2014 en mij vele mooie verhalen en prachtige baarden heeft gebracht.

Maar aan elke serie komt een eind, zo ook aan baardmannen 1.0, baardmannen gaat door op een andere manier met baardmannen 2.0. Maar het begon met deze serie, met allemaal gewone, speciale mannen, met baarden in alle soorten en maten en met verschillende beweegredenen om mijn studio te bezoeken. Veel baarden uit Friesland uiteraard, maar ook uit alle andere provincies, uit Duitsland en België. Baarden die dagelijks olie gebruiken of die er nooit wat aan doen. Baarden die regelmatige komen en gaan, maar ook baarden die er altijd waren en die nooit meer gaan. Grijze, rode, zwarte, lange, korte, volle, dunne, wilde en gestyleerde baarden. Allemaal met een verhaal bij de koffie en een enkeling bij de thee.

Paulus komt oorspronkelijk uit Balk, maar woont tegenwoordig in Groningen. Hij woonde in Balk, werkte in Balk, sportte in Balk, gaf fitness instructie in Balk, kortom: iets te veel Balk. Paulus had heeft gestudeerd in Groningen en toen zijn toenmalige vriendin uit Groningen kwam is hij ook naar Groningen verhuisd. Even los van Balk, al zal het altijd wel blijven trekken. De vriendin is trouwens niet meer in beeld, maar gelukkig zijn er genoeg leuke dames in Groningen en heeft Paulus een nieuwe liefde.

Groningen dus, midden in de stad, lekker dichtbij alles. Paulus werkt tegenwoordig in de Bijenkorf bij de McGregor afdeling, een soort van shop in shop, waar hij verantwoordelijk voor is. De baard mag tegenwoordig weer, bijna alle kledingmerken promoten de herenkleding met een baard, dus past de baard prima bij een kledingmerk als McGregor.

Paulus komt regelmatig bij de barbier, in Groningen is dat natuurlijk De Barbershop of bij De Zwarte Raaf, een initiatief van Ronald de Bont om enthousiaste mannen het barbervak bij te brengen.

Paulus, bedankt dat je de 100e baardman wilde zijn!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *