Wesley Welle

#106: Wesley Welle

Het woord vrijheid geeft het beste weer wat mijn baard voor mij betekent. Een paar jaar terug was mijn leven een saaie bedoeling waarin ik mijzelf heb laten belanden. Een kantoorbaan van 9 tot 5, altijd dezelfde routine en ’s avonds als beloning hersenloos naar een vierkante beeldbuis staren.

Gelukkig had ik mensen om mij heen die wel snappen wat leven is en hoe je hiervan kunt genieten. Dit inspireerde mij om langzaam maar zeker mijn leven te veranderen, uit te zoeken wat ik echt wilde in mijn leven en dit ook na te jagen.

Drie jaar geleden ben ik dan ook begonnen met Crossfit waarbij atletiek, gymnastiek en olympisch gewichtheffen gecombineerd worden. Hier merkte ik al snel dat het heerlijk is om met een stel malloten te sleuren aan gewichten, te rennen, springen en klauteren. Hier kon ik mij weer jong voelen! Mede doordat ik nu ook als een oermens sport en eet heb ik nu het energieniveau van een duracellkonijn.

Al snel nam ik het besluit om hier ook professioneel iets in te willen doen en ik geef nu dan ook sinds anderhalf jaar in de avonduren les in deze sport bij Crossfit Zuid te Roosendaal. Het geeft mij iedere keer weer een kick om mensen te helpen met het verleggen van grenzen waarvan zij een half jaar geleden niet eens hadden durven dromen.

Geluk kwam van alle kanten in die periode en opeens liep ik ook nog mijn droomvrouw tegen het lijf. Lisa steunt mij in alles, het maakt niet uit hoe belachelijk mijn ideeën zijn. Zij maakt mij zielsgelukkig!

Ik hoor jullie hersens kraken, waar blijft nou die baard, hoe komt hij eraan? Zoals ik al zei heeft mijn baard te maken met vrijheid. Vrijheid die ik gevonden heb ik mijn sport, en vrijheid die ik heb bij mijn vriendin, echter in mijn vaste baan voelde ik niet deze vrijheid. In het weekend liep ik altijd met een stoppelbaard rond, maar wanneer ik hiermee op maandag kwam aanzetten op het werk kreeg ik commentaar. Guess what, na een jaar was ik het helemaal zat en liet ik mijn baard staan als een denkbeeldige middelvinger.

Mijn protestbaard begon echter op mijn gevoelens in te spelen en blijft zeker lang onderdeel van mijn leven uitmaken. Daarnaast heeft het veel bijkomende voordelen, opeens heb ik een extra vriendengroep met dezelfde interesses; baardmannen! Je kent ze niet maar zegt ze wel gedag, “mooie baard” roep je dan! Ze hebben commentaar doorstaan van de haarlozen en getoond dat ze een ruggengraat hebben door te kiezen voor wat zij leuk vinden. Vaak heb ik ook de meest geniale gesprekken met ze omdat veel van de baardmannen een eigen weg hebben gekozen en daardoor in mijn ogen unieke ervaringen hebben opgedaan.

Sinds kort heb ik een nieuwe passie gevonden. Al die oude mensen met lelijke elektrische fietsen waren als een doorn in mijn oog. Ik dacht dat moet toch beter kunnen. In mijn queeste naar een awesome customizable vintage elektrische fiets ben ik gestuit op de Oto Cycles uit Barcelona. Hiervan ben ik nu de distributeur voor de Benelux. Check www.ventastic-­e.com voor meer info of like onze facebook groep om op de hoogte te blijven. Of kom een keer langs om de vrijheid te ervaren van het cruisen met een elektrische fiets met de wind in je baard.

Mijn motto: Get out there and make shit happen.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *