Martijn van 't Zand

#107: Martijn van ’t Zand

Martijn kwam ik tegen in Breda tijdens een bijeenkomst van De Baardenclub. Ik vroeg hem om iets over zichzelf te schrijven, here it is:

“Ik ben Martijn. 41 jaar, geboren in Haarlem en opgegroeid in Hoofddorp. Sinds 1991 werkzaam als autospuiter bij, ondertussen, de 4de werkgever. Na een relatie van bijna 14 jaar kwam ik de liefde van mijn leven tegen. Zij is geboren in Griekenland en woonde al in Nederland, Al meteen vanaf het begin was het alsof we elkaar al jaren kenden. Vorig jaar in de vakantie ben ik voor het eerst in haar geboorteland geweest en heb mijn schoonfamilie ontmoet. En zoals dat gaat in Griekenland voelde dat als een warm bad. Afgelopen jaar in de vakantie heb ik haar ten huwelijk gevraagd in haar eigen land en in het Grieks. Ik zei: “Ik heb mijn Grieks geoefend”, waarna ik zei: “Thelis na me pandreftis”. Wat betekent: Wil je met me trouwen? Waarop ze zei: “Mooi gezegd schat, goeie uitspraak”. “Ja, maar wat is je antwoord?”. Toen begreep ze dat het menens was, volgend jaar gaan wij trouwen in Griekenland!

De baard is er sinds 2008, op een dag ben ik simpelweg gestopt met scheren om eens te kijken hoe het staat, ik had altijd al een hekel aan scheren dus dit was de beste beslissing die ik kon maken. Diverse stijlen geprobeerd van kort tot wat langer en nu laat ik de baard groeien tot echt lang voor de bruiloft volgend jaar. Ik wil ook niet meer zonder baard, die gaat er dan ook voor niks of niemand af. Ik heb net als de meesten al genoeg naar mijn hoofd gekregen aangaande de baard, van “ZZ-Top” tot “Ben je moslim geworden?”. Ik zie dat als jaloersheid van “vrouwen”‘ die geen baard kunnen laten groeien omdat ze simpelweg geen groei hebben of ze mogen niet van hun vriendin/vrouw. Gewoon lekker doen wat je zelf leuk vind en degene die het niks vinden kijken maar een andere kant op.

Mijn passie is muziek, liefst op vinyl en dan heel erg breed. Waar ik naar luister ligt geheel aan de mood, de ene dag kan dat deathmetal zijn, de andere dag country. Daarbij ben ik een grote Johnny Cash fan, zodanig dat er zelfs 2 Cash tattoos op mijn arm zitten. Ook tattoos zijn een liefhebberij van me, ik ben ook nog lang niet klaar met verzamelen van tattoos. Die tattoos zijn ook zeker niet in 1 stijl, maar hebben met van alles te maken en de meesten heb ik met een reden laten zetten.

Dit was in het kort even mijn verhaal! To beard or not to beard, that is indeed not a fucking question!”

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *