Egbert Schroeder

#108: Egbert Schroeder

Mijn vader heeft mijn hele leven al een baard. Maar dat is niet de reden dat ik zelf een baard ben gaan dragen. Ik was juist heel erg tegen baarden toen ik jong was. Juist omdat mijn vader een baard had wilde ik er zelf geen. Maar gelukkig is die denkwijze veranderd!

Tien jaar geleden heb ik tijdens het scheren besloten om wat te experimenteren met gezichtsbeharing. Ik liet in eerste instantie een korte sik staan en kreeg al binnen een paar weken meerdere complimentjes. Men vond dat het me goed stond, maar veel belangrijker, ik was er zelf ook erg blij mee. Ik ben verder gaan experimenteren en heb in de jaren daarna mijn sik in verschillende lengtes gedragen. Ook de bakkebaarden werden langer en wilder.

Begin 2013 ben ik een volle baard gaan dragen en uiteindelijk werd dit een yeard. Een jaar lang een baard laten groeien om te zien hoe het eruit zou zien en hoe lang de baard zou worden.

Ik was trots op het resultaat en wist dat dit niet de laatste keer zou zijn dat ik een baard zou dragen. Helaas heb ik na het jaar de baard getrimmed waar ik achteraf heel veel spijt van heb gehad. De baard moest terug!

Sindsdien heb ik de baard weer laten groeien en alleen af en toe bijgeknipt. Verder verzorg ik mijn baard nu veel beter waardoor ik er nog trotser op ben dan mijn yeard van bijna een jaar geleden. Hoe lang mijn baard wordt? Geen idee, maar korter wordt hij in ieder geval niet snel!

Beard on!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *