Rindert Zijlstra

#110; Rindert Zijlstra

Rindert deed ook al mee aan baardmannen 2.0, mede naar aanleiding daarvan mocht ik hem met zijn twee broers op de foto zetten voor pa en ma.

Maar als baardfotograaf laat je de kans niet lopen, zeker niet als blijkt dat Rindert zijn baard flink gegroeid is sinds begin van dit jaar.

Dit is wat Rindert me stuurde naderhand:

Het begon allemaal als een simpele weddenschap. Eind augustus vorig jaar begon voor mij het laten groeien van een baard door een weddenschap met vrienden. Ik had mijn baard een aantal dagen laten staan en was met mijn vrienden op vakantie. We hadden het over mijn baard die “al” twee weken stond. Toen zei ik als hij nu twee weken staat, dan wil ik een weddenschap met jullie aan gaan dat ik hem tot sinterklaas kan laten staan. Deze weddenschap werd gemaakt en mijn vrienden besloten ook mee te doen. De meeste vrienden haakten om verschillende redenen echter één voor één af.

Via een collega werd ik in contact gebracht met Arie, omdat ik een baard had en hij daar foto’s van maakte. Voor mij een goede kans om een nieuwe foto van mijzelf te scoren. Vanaf dat moment is mijn interesse alleen maar meer aangewakkerd.

Zo is het begonnen en heb ik hem nog wel regelmatig bijgewerkt. Het kriebelde echter wel om hem een keer écht lang te laten staan. Dat was in juli dit jaar, vanaf toen heb ik hem laten staan tot drie week geleden. Na de photoshoot heb ik hem bij laten werken. Zelf ga ik altijd naar de barbershop in Groningen. Stuk voor stuk mensen met liefde voor hun vak en de nodige kennis! Een barber kan je helpen om de goede lijnen te vinden voor het bijhouden van je baard.

Van te voren had ik het niet verwacht, maar ik ben gehecht geraakt aan mijn baard. En dat mag iedereen zien. Mijn advies voor beginnende baardmannen is laat hem staan, heb geduld en luister niet naar de mensen die je aansporen te scheren. Doe waar jij je goed bij voelt! Gewoon doen waar jij je goed bij voelt en lach naar de mensen die naar je omkijken. Uiteindelijk maak jij je eigen leven!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *