Alle-Jan van der Meulen

#111; Alle-Jan van der Meulen

Alle-Jan komt uit Joure en waar hij gaat, gaat Janko ook. Dus moest hij ook mee op de foto of Alle-Jan met Janko, het is maar hoe je het bekijkt.

Voor de mensen uit Joure zal Alle-Jan geen onbekende zijn denk ik, hij heeft jaren een kapperszaak gehad, maar deze heeft hij 6 jaar geleden verhuurd en is toen aan de slag gegaan in het jongerenwerk.

Een dikke twee jaar geleden werd Alle-Jan getroffen door een beroerte. Het herstel nam veel tijd. Een halfzijdige verlamming maakte dat er een lange revalidatie te gaan was. Nog steeds is hij op de weg terug, het doel is om weer zonder medicijnen te kunnen. Laten we hopen dat dit lukt.

Sinds een jaar heeft hij gezelschap van Janko. Janko heeft hij gevonden op Marktplaats. Een Hells Angel had hem bij een stel drugsverslaafden weggekocht omdat hij dat niet goed zag gaan. Helaas bleek Janko een echte kerel en toen de al aanwezige hond in verwachting bleek was het tijd om een goed baasje te zoeken voor Janko. Ik weet zeker dat hij bij Alle-Jan een meer dan prima baasje heeft gevonden. Janko en Alle-Jan zijn onafscheidelijk.

Drie keer per dag een uur wandelen is een belangrijk onderdeel voor Alle-Jan zijn herstel en ik geloof dat Janko dat niet zo erg vindt.

Voor de foto zijn we even bij mijn buren Autobedrijf Brinksma op bezoek geweest. Alle-Jan heeft wel “iets” met oude auto’s. Ik heb begrepen dat er een Ford Mustang is geïmporteerd die volledig gerestaureerd moet worden. Ik ben alvast uitgenodigd als deze gearriveerd is in Joure. Ik kan niet wachten!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *