Menno de Koning

#118; Menno de Koning

Menno is momenteel vooral bekend door zijn deelname aan het TV-programma “Heel Holland Bakt”, geen wonder als je zulke lekkere dingen maakt:

Maar Menno bakt niet alleen, hij heeft natuurlijk ook een prachtige baard die niet mocht ontbreken op baardmannen.nl. Gelukkig was hij dat met mij eens en konden we in het drukke programma van Menno een gaatje vinden om een paar foto’s te maken. Menno holde de laatste twee weken van interview naar interview, optredens in Tijd voor Max, Shownieuws, De Wereld Draait Door en nog een fulltime job in een, hoe kan het anders, kookwinkel in Den Haag.

In Den Haag, in een klein huisje, woont Menno. Ik heb eerst even verbaasd rond gekeken of hier werkelijk alle baksels vandaan kwamen, maar Menno beaamde dat dat toch echt het geval is. “Je moet het doen met wat je hebt hè?” En zo is het.

Diezelfde middag had Menno nog een afspraak met zijn redacteur van het te verschijnen kookboek. Een gok naar de titel: “Bakken met Menno”…. Ik heb begrepen dat het niet lang meer zal duren voordat het boek klaar is. Weer een droom die uitkomt voor de bebaarde bakker.

Zoals je al een beetje kunt zien aan de “Captain America” finale taart van Menno, heeft hij een voorliefde voor comics, superhero’s en games. Best een beetje een nerdy, maar wel met een horeca achtergrond en een grote passie voor bakken en patisserie. Wel liet hij me nog een plank zien met allemaal kleine en nog kleinere wargames/bordspel miniaturen die hij zelf beschildert. Ook hier weer het oog voor detail wat hem kenmerkt.

Een aardige kerel ook, ik vond het tof om even in zijn keuken te mogen zien en om een portret te mogen maken voor baardmannen. Tx Menno!

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *