Shandrick Elodia

#119; Shandrick Elodia

Shandrick is best wel een beetje bekend geworden als De Leukste Buschauffeur van Enschede. Helemaal toen hij als ontslagen busschauffeur zijn verhaal deed bij RTL Late Night. Heel Nederland had het de dag erna over de vrolijke gast bij Umberto Tan aan tafel. Die muziek draaide in de bus en met zijn TV optreden een onuitwisbare indruk maakte. Maar het was maar een bijbaantje tijdens zijn studie en daarna. Hij werkt als industrieel ontwerper bij een groot bedrijf, dus zijn ontslag als buschauffeur was geen reden tot paniek.

Ik zag de uitzending en wat mij natuurlijk opviel was dat Shandrick een baard had. Voor mij een reden om deze man te benaderen of hij ook zin had om mee te werken aan baardmannen.nl. Iemand die mensen een glimlach gunt en een positieve bijdrage levert aan de samenleving heeft vast een goed verhaal.

Shandrick reageerde direct positief. Hij woont in Enschede, maar is zijn vrouw woont in Den Haag en hoe toevallig viel de planning toen in elkaar. Ik ontmoette Shandrick en zijn echtgenote Aniselly bij het centrum van ons land, het Binnenhof. Het duurde even voor we elkaar vonden, zeker als je niet bekend bent in de stad, maar het is gelukt. Ondanks de regen wisten we toch een aantal foto’s te maken bij de hofvijver.

Shandrick is vanuit Curacao naar Nederland gekomen om te studeren en zijn afstudeerproject werd gekozen tot 1 van de 10 beste van zijn leergang. Hij bedacht een constructie die het mogelijk moet maken om woningbouw voor iedereen mogelijk te maken op een eenvoudige manier. Een bouwblok waarmee je een huis tot drie verdiepingen zelf kunt bouwen met een trap en een moersleutel.

Inmiddels is dit project zover gevorderd dat er via crowdfunding geld bij elkaar wordt gehaald om een eerste woning te kunnen bouwen. Shandrick hoopt op termijn huizen op curacao te kunnen bouwen.  Hij legt zelf uit hoe dit werkt:

Word je ook enthousiast van zijn verhaal, kijk dan op: http://www.crowdfunded.nl/project/compoze-blokken

Een man met een missie, enthousiast en superaardig. Bedankt voor je tijd Shandrick en dat je Compoze Blokken maar een groot succes mogen worden.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *