Marc de Bruijn

#120; Marc de Bruijn

Marc was op bezoek in Sint Nicolaasga, het heeft even geduurd, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Marc heeft baardmannen ontdekt via een bevriende Facebook relatie en ondanks dat hij liever niet op de voorgrond treedt, besloot hij zich toch op te geven. En het levert ook een leuke foto op, beter je eigen foto op Facebook dan getagd worden in een ander zijn foto’s 😉

Marc woont met zijn vrouw en drie kinderen in Leeuwarden, waar hij werkt bij een groothandel in gordijn(stoff)en. Al weer een jaar of 14, want ze wonen nu zo’n 15 jaar in Leeuwarden. Het begint al weer te kriebelen, want normaal gesproken is 10 jaar op 1 plek wel genoeg. En dat midden in de stad wonen is toch ook minder spannend dan ze dachten na het leven in Enschede. Dus wie weet vertrekken ze binnenkort naar Limburg, of naar een plaatsje tegen de zeedijk of naar wie weet waar.

Nu ben ik een tijdje bevriend op Facebook met Marc en het was me niet helemaal ontgaan dat het geloof een belangrijke rol speelt in zijn leven. Ik had dan ook niet verwacht dat er iemand zou binnenstappen met een zwart metalshirt, met stevige kisten van schoenen, een kruis om zijn nek en een paar oorbellen in. De baard had ik daarentegen wel weer verwacht.

Marc heeft twee passies in zijn leven (ik mag hopen naast zijn gezin), te weten: Jezus en Metal. Een bijzondere combinatie, maar toch ook weer minder bijzonder dan je zou denken. Daar waar metal veel word geassocieerd met satanische teksten, harde muziek en underground is er ook een stroming die metalmuziek combineert met christelijke teksten. Uiteindelijk gaat het om de muziekstijl die je aanspreekt en waarom zou je dat niet combineren met de teksten die jouw aanspreken.

IK kreeg van Marc de Metal Bijbel, deze deelt Marc ook uit op Metalfestivals. Geen boek met daarin de beste Metalbands, maar een Bijbel voor metalheads. Met daarin het Nieuwe Testament, aangevuld met verhalen van metalhelden/metalheads die geloven in de hoofdpersoon van de Bijbel.

Als je meer informatie over de metalbijbel wilt, kijk dan op www.metalbijbel.nl.

Een bijzondere ontmoeting, die ons in de Katholieke Kerk van Sint Nicolaasga bracht. En dat was dus minder tegenstrijdig dan je zou denken, al zal de lieve mevrouw die ons binnen liet wel even wat anders hebben gedacht. Gelukkig kon ik haar overtuigen dat we met enkel nobele doelen binnen kwamen.

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *