Pieter van den Berg

#121; Pieter van den Berg

Pieter komt uit Maastricht, dat is ook niet naast de deur, hij heeft er dan ook twee dagen over gedaan om in Sint Nicolaasga te komen. Tussendoor even overnachten bij moeders, dat scheelt weer. Op de terugweg wou hij nog even langs Ureterp, iets met oude motoren of Harleys? Ik heb nog niets gehoord, dus misschien is hij blijven hangen.

Wat mij opvalt is dat de baarden die van ver komen a) op tijd zijn (of te vroeg) en b) iets meenemen. In dit geval een heerlijke vlaai. Abrikozenvulling met witte chocolavlokken er over en iets van een vulling. Ik ben weer een kilo aangekomen, maar wat lekker zeg. Dat kunnen ze wel in Limburg. Alhoewel deze limburgse vlaai dan weer door een Belg wordt gemaakt. Smurfenvlaai als ik het goed opgevangen heb, heerlijk dus.

Pieter werkt voor een bedrijf dat kaarten maakt voor navigatiesystemen, dus als je de weg kwijt bent dan is dat Pieter zijn schuld.

We hebben het bos opgezocht, prachtige herfstkleuren en Pieter is een natuurmens. Hij fotografeert ook regelmatig en dan met name dieren in de natuur en insecten met macro. Dus ik vond een bezoek aan het Sint Nykster Bos, nabij camping Blaauw wel op zijn plaats. Gelukkig was Pieter het met mij eens.

Dit was trouwens de eerste tricolor baard, zwart, grijs en aan de wangen een vleugje rood. Ik vind het een prachtige baard, nooit meer scheren Pieter!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *