Steven van den Broeck

#125; Steven van den Broeck

Steven is een vriend van Michael T’Sjoen, die al eerder schitterde in baardmannen 1.0. Blijkbaar was Michael zo enthousiast dat Steven de reis er graag voor over had. Nu komt hij wel vaker in Nederland, want hij haalt regelmatig Ford Mustangs op die hij in België restaureert. Maar toch vind ik het een hele eer dat iemand ruim 600 km rijdt voor een fotoshoot voor baardmannen!

In het dagelijks leven is Steven beroepsmilitair. Daar mag je eigenlijk geen baard hebben, maar omdat hij technicus is bij de luchtmacht (sleutelt aan kisten) wordt het blijkbaar oogluikend toegestaan. Zolang er niemand over begint, begint hij er ook niet over. Maar de baard blijft.

Steven is opgegroeid bij zijn grootouders, zijn moeder ging weg toen hij 1 jaar was en zijn vader ging met hem bij zijn Steven zijn grootouders wonen. Toen Steven 8 was vertrok zijn vader ook en hij bleef bij zijn grootouders. Als symbool van liefde voor zijn grootouders zijn de portretten van zijn opa en oma op zijn borst getatoeëerd. het viel mij op toen hij zich omkleedde. Zijn grootouders weten dat niet, ze zijn ook van een andere generatie en zouden het waarschijnlijk niet begrijpen. Ondanks dat hij zielsveel van houdt zijn het niet zijn ouders. Iets wat anderen soms lastig kunnen begrijpen.

Onlangs besloot Steven zijn moeder op te zoeken, hij heeft het adres, maar halverwege zag hij in dat dit de situatie niet zou veranderen. Hij is nog wel naar haar huis gereden, zag dat het goed was en is weer terug gegaan. Zijn vader woont op een kleine afstand, maar verder dan een korte briefwisseling is het niet gekomen. Sommige drempels zijn erg hoog, maar Steven vindt dat geen enkele drempel te hoog is. Op de “waarom” vraag heeft hij geen antwoord. Of dat ooit komt zullen we moeten afwachten.

Dus vergis je niet, onder dit pak schuilen heel wat tattoos, ik heb beloof dat hij welkom is als hij klaar is, maar dat zal vast nog wel even duren 😉

Tot die tijd zal Steven vast lustig verder knutselen aan Ford Mustangs of zijn eigen Ford Pickup. Ongetwijfeld zal hij met Michael regelmatig op pad zijn om stages te bouwen en elk jaar staat een reis naar de VS op de planning. Route 66, Las Vegas, California, hij heeft het gezien. Ik kan nog wel even doorgaan, want het leven van Steven is net een roman, je kunt er een film over maken. Maar dat bewaar ik voor baardmannen 3.0.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *