Maarten Lok

#129; Maarten Lok

Maarten ken ik al een tijdje van Facebook, waar hij redelijk actief is, ook in de verschillende baardengroepen. Leuk dat hij dan de moeite neemt om uit Alkmaar de afsluitdijk te trotseren om bij mij op de foto te komen.

Maarten is opgeleid tot installateur, maar na een tijdje dit werk te hebben gedaan kwam hij erachter dat hij liever met mensen werkte dan hun problemen op te lossen op een stoffige zolder. De baard is ten slotte geen spinrag borstel!

Dus is Maarten gestart met de opleiding MBO verzorgende IG/Verpleegkundige en daarnaast is hij vrijwillig mantelzorger bij een ouder echtpaar in de buurt. En dat vindt hij erg leuk, voor hem is het dan ook al zeker dat hij later het liefst met ouderen wil werken.

En dat voor iemand voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Niets eigenlijk, want waar een ander kennis opzuigt als een spons, moet Maarten daar hard voor werken. Maarten werd samen met zijn tweelingbroer en een zusje na 24 weken zwangerschap geboren. Het moest even tot mij doordringen, want als fotograaf voor Make a Memory en voorheen Vlinderkindjes zie ik vaak genoeg kindjes die het niet redden. 24 Weken is echt heel erg jong en dit bleef dan ook niet zonder gevolgen. Zijn zusje is na 5 dagen overleden, maar Maarten en zijn broer hebben het gered. Tot zijn 4e jaar waren ze allebei afhankelijk van sondevoeding en zijn broer heeft een lichte vorm van autisme, wat het maken van contact niet altijd bevorderd.

Zowel Maarten als zijn broer hebben speciaal onderwijs gevolg, niet samen, omdat ze allebei zo verschillend zijn. Maar wat heb ik dan een respect voor iemand die gewoon doorknokt en laat zien wat hij waard is. Die belangeloos voor oudere mensen zorgt. Die zijn tweelingbroer steunt en toch maar een MBO opleiding doet die hem brengt waar zijn hart ligt. In de zorg, ondanks alle bezuinigingen en noem maar op.

Maar er is altijd een plaats voor een man met een baard, dus het gaat goed en het gaat in de toekomst vast nog beter met Maarten. Klasse kerel!

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *