Maurice 'Mauce' Lefeu

#130; Maurice “Mauce” Lefeu

“Metal Mauce” zocht contact met mij naar aanleiding van de shoot die ik deed met Marc de Bruijn. Hij wou graag een fotoshoot en vond die foto’s zo gaaf. Zijn idee was om naar een kasteel te gaan in Bad Bentheim. Nu kan dat op zich wel natuurlijk, maar als het iets dichterbij in de buurt kan heeft dat meestal mijn voorkeur. Ik stelde de Broerekerk in Bolsward voor en gelukkig was Maurice ook enthousiast.

We hadden de Broerekerk voor onszelf, dus konden ons helemaal uitleven. Maurice wou graag een volledige fotoshoot en ik had nog geen sik in mijn baardproject. We besloten om elkaar hierin tegemoet te komen, win-win zogezegd.

Zoals je aan de foto wellicht kunt zien is ‘Mauce’ gitarist en bovendien into Metal. Hij speelt zelf in een band en doet regelmatig links en rechts mee aan projecten. Naast deze passie deelt Maurice samen met zijn vrouw nog een passie. Hij zet zich in voor Sanctuary Holland. Een organisatie die zich inzet om ‘bruggen’ te bouwen tussen liefhebbers van metal-muziek en de kerk. Harde muziek en zwarte kleding leidt in kerken soms nog tot misverstanden en vooroordelen. Sanctuary Holland ziet daarin een rol voor zichzelf.

Nu kreeg ik reeds de opmerking dat een sik geen baard is, maar a) bepaal ik zelf wie mee mag doen aan baardmannen.nl en b) weet ik zeker dat Maurice het liefst een volle baard had laten staan. Voor mij reden genoeg.

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *