Randolf Pander

#135; Randolf Pander

Randolf is een strong man, hij doet mee aan wedstrijden voor de zogenaamde Sterkste Man competities. In 2014 haalde hij de finale van de Sterkste Man van Nederland en hij is nog maar 27. Zijn sterkste jaren moeten nog komen.

En hij heeft een baard, niet echt gebruikelijk in deze ‘scene’ en ook niet in Kampen, waar hij woont met zijn vriendin. Ik geloof dat zijn vriendin Martine nog enthousiaster is over baardmannen dan Randolf zelf. Zij is ook ietsje ouder, dus de baard zal die extra jaren wel enigszins compenseren 😉

Zoals je ziet is Randolf een grote jongen, en met zijn hobby moet er natuurlijk veel getraind worden. In de winterperiode in zijn eigen schuur en in de zomer, als de wedstrijden zijn, meestal met een mede-sterkste-man.

Een levenswijze lijkt me dit, want het begint natuurlijk al met een stevig ontbijt. Als je dit soort sport beoefent zul je veel moeten trainen en ook veel moeten eten 😉

In het dagelijks leven werkt Randolf voor een bedrijf dat windmolens bouwt. In de montage, hij zet die dingen zo overeind, scheelt weer een kraan. Geintje natuurlijk, maar hij werkt wel in de buitendienst.

Een rustige kerel, niet te veel woorden, goedlachs en wat ik uit ons gesprek begreep een toffe ‘vader’ voor de kinderen van Martine. Samen hebben ze ook nog drie honden en twee katten, die tijdens het uitlaten allemaal in een stoet meelopen. Gezellige boel, bij deze sterke baardman.

De foto’s maakten we bij Metselbedrijf Postma uit Sint Nicolaasga. Eigenaar Hans Lolkema is zelf ook niet de zwakste broeder die er rondloopt. Die deed altijd fanatiek mee aan Highland Games en was in 2003 de Sterkste Man van Friesland. Daar lag nog wel wat trainingsspul in de loods, dus dat kwam mooi van pas.

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *