Gerard Duursma

#136; Gerard Duursma

Vorige week kreeg ik een berichtje van Wilco Kuipers dat hij een lezing had gevolg van een interessante baardman. Zijn naam was Gerard Duursma en hij hield zich bezig met sociale media en zo. Dus ik zocht Gerard op, want Wilco vertrouw ik op zijn woord.

Gerard vinden is niet zo lastig, want als Online Strateeg is hij te vinden op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en vast nog wel een paar netwerken. Dus de afspraak was snel gemaakt en Gerard had wel een uurtje tijd voor me.

Dat uurtje werd iets langer, want we hadden wel wat gespreksstof. Over de kracht van sociale media, over de keerzijde daarvan. Over het onderwijssysteem en dan met name over het (gebrek aan) inlevingsvermogen daarvan in de jeugd van tegenwoordig. Over een oog hebben voor het individu en aansluiting bij een belevingswereld. Maar ook over het bedrijfsleven, waar soms nog maar nauwelijks het besef doordringt dat een website toch echt meer is dan alleen een online visitekaartje. Laat staan dat sociale media daar een grote rol speelt.

Gerard liep altijd al voor de massa uit, geïnteresseerd in gadgets, smartphones, computers, internet en alles wat te maken heeft met vernieuwing en verandering. Dat werd niet altijd goed ontvangen en dit kostte hem dan ook twee keer zijn baan als hogeschooldocent. Dan blijkt ook dat Gerard zijn aanpak ook wel eens tegen hem werkt. Zijn enthousiasme en onbevangen/bevlogen aanpak, gecombineerd met een sterke visie en overtuiging, zorgen er voor dat hij niet door iedereen wordt gewaardeerd. De boodschapper wordt nu eenmaal niet altijd op waarde geschat en kan ook een bedreiging zijn.

De tijden zijn veranderd en zijn visie werd waardheid, maar die eigenzinnigheid blijft. Een vaste relatie op zijn 39e is er nog niet. “Ik kijk dwars door een mens heen soms en dat is niet altijd fijn”. Voor de kudde uit lopen is prima, maar verlies de kudde niet uit het oog.

Enfin, we hadden een goed gesprek, geloof dat we elkaar wel aanvoelden, maar dat had Gerard natuurlijk al voorzien, want hij had mijn sociale profiel al lang doorgespit voor hij op bezoek kwam.

En de baard? Die hoort bij een rebel he? Zo is dat!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *