Jan van Strien

#138; Jan van Strien

Jan is min of meer door zijn zus geattendeerd op dit fotoproject. Toevalligerwijs heeft zij samen met Piter Altena in Amsterdam gestudeerd en zag zij zijn reportage op Facebook. “Jan, kijk eens, dit is ook wel wat voor jou!” en zo kwam Jan bij baardmannen terecht.

De afspraak werd gemaakt en op 2 januari, als eerste baardman van 2015, kwam Jan, samen met zijn zus op bezoek. Jan had net een nieuwe baan, althans, hij moest 5 januari beginnen. Als ik dit schrijf is dat dus gisteren, ik ben benieuwd hoe de eerste dag hem is vergaan. Hij gaat aan de slag als werkvoorbereider/tekenaar bij een elementenbouwer.

Jan woont nog thuis bij pa en ma. “Ik heb het daar best goed hoor.” De wens om zelf een huis te kopen is er zeker, maar dan moet dat wel mogelijk zijn, een min of meer vaste baan is dan wel zo prettig. Wie weet gaat dat nu gebeuren. Huren is eigenlijk geen optie, de huren zijn zo hoog, dan kun je beter kopen. Ik snap Jan wel hoor, waarom moeilijk doen als het nog prima vertoeven is thuis.

Vissen is zijn grote hobby en vaak samen met Pa. En dan op van alles volgens mij. Ik ben er niet helemaal in thuis, maar zeevissen, vissen op meerval, snoek, in Schotland en weet ik niet waar kwam voorbij. Vooral de rust spreekt Jan aan. Soms vang je niets, maar dat is niet erg. Aan de waterkant, de rust, de natuur en de concentratie, dat is genieten.

Jan is trouwens nog vrijgezel, of weer vrijgezel. Maakt ook niet uit. Als je dus nog een leuke 27-jarige baardman uit Lage Zwaluwe (tussen Moerdijk en De Biesbosch) zoekt, die trouwens dol is op zijn neefjes/nichtjes en wederzijds; ik heb zijn e-mailadres. 😉

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *