Arjan Ooms

#141; Arjan Ooms

Arjan is voor dit project opgegeven door zijn vrouw Tamara. Het is altijd fijn als een vrouw achter je baard staat en je dan zelfs een fotoshoot gunt. Maar dat was al in oktober 2014 en toen was Arjan op missie. Eigenlijk zou hij in februari pas terugkomen in Nederland, maar hij is eerder terug gekomen. Want stel je voor, als vrouw van een militair, die maanden weg van huis is, sta je er alleen voor. Als je dan 32 uur per week werkt, twee kinderen hebt, die niet geheel zonder zorgen zijn, zonder daar al te dramatisch over te doen, als je jongste dochter dan ook nog eens in het ziekenhuis komt te liggen, dan kan ik me voorstellen dat het allemaal te veel wordt. Dan wil je ook als man naar huis.

Nu komt Tamara zelf ook uit die hoek, dus die zal vast wat gewend zijn, maar toch. Ik kan er alleen maar diep respect voor opbrengen. Arjan is verpleegkundig militair. Vergeef me dat ik niet precies meer weet welke brigade, maar de thuisbasis is in Assen. Toch denk ik dat hij zijn langste tijd in militaire dienst gehad heeft. Na bijna 20 jaar is de loyaliteit wel ietsje gedaald en wordt het wellicht tijd om daar over na te denken. De tijd zal het leren.

Gisteren zat hij nog bij Pim Hauer in de stoel bij De Zwarte Raaf in Groningen, want de baard moet wel netjes worden bijgehouden. Dagelijks een borstel er door en een beetje baardolie. Sommige mannen zullen het nooit begrijpen, jammer dan. Ik vroeg hem of de baard nog een probleem was in het leger. Maar tegenwoordig mag dat gewoon, al zul je een van de weinigen zijn. En toen er in Turkije sprake was van een oefening voor een gifgasdreiging heeft Arjan geprobeerd of een gasmasker wel lekdicht was mét baard. Zelfs ingesmeerd met vaseline is dat niet het geval, dus dan is er helaas maar 1 oplossing; scheren. Part of the job en het geluk wil dat het weer aangroeit.

Arjan had zijn legeroutfit mee, daar sta je dan in het bos je om te kleden in de kou. Twee mannen, waarvan 1 in zijn onderbroek. Je moet wat over hebben voor de foto’s. Beard takes you places, haha!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *