Chris Berry

#144; Chris Berry

Een aantal weken geleden was ik in de Karwei in Joure voor verf en daar was Chris. Mijn zoon zei tegen me: “Hé pa, mooie baard voor je project”. Zo kwamen we in gesprek en Chris had al gehoord van mijn project. De volgende dag kreeg ik een email en de afspraak werd gemaakt.

Chris is geboren in de USA. Zijn vader was een militair, gelegerd in Nederland en Chris zijn moeder kwam hem tegen tijdens het stappen in Steenwijk. Van het één kwam het ander en zo kwam Chris ter wereld. Zijn ouders scheidden toen hij 5 was en toen Chris negen was ging zijn moeder terug naar Nederland met de kinderen.

Met zijn vader kan Chris niet zo goed overweg. Zijn vader raakte uit het leger en er is genoeg gebeurd waardoor Chris geen behoefte meer heeft om naar zijn vader te gaan. Leuk is wel dat Chris blijkbaar ergens een talenknobbeltje heeft, want ondanks dat hij tot zijn negende geen woord Fries of Nederlands sprak hoor je daar nu weinig meer van.

Anderhalf jaar geleden heeft Chris een ‘ongeluk’ gehad. Toen zijn vrienden in problemen raakten in de kroeg sprong Chris daar tussen. Later in het ziekenhuis bleek dat zijn kaak op twee plaatsen gebroken was en het 4 maanden lang kon Chris niks meer. Na een aantal operaties is het meeste weer gerepareerd, maar hopelijk komt er nog een beetje geld uit de rechtzaak die nog steeds loopt om zo ook de laatste tanden te laten fixen. Zelf vergeet hij het liever allemaal, want je moet ook verder.

Momenteel werkt hij in de Karwei in Joure en gaat 1 dag in de week naar een opleiding. En als je dol bent op auto’s dan wil je natuurlijk ook je rijbewijs halen, dus daar is hij hard voor aan het sparen. Al die dure ziektekosten hielpen daar niet echt bij. Wie weet komt die amerikaanse musclecar er dan ook nog eens.

Chris zijn baard en haar zijn trouwens de dag voor de shoot gestyled door Nadia & Lars Gorter uit Joure, was Erwin IJdel daar ook al geen vaste klant?

Chris heeft nog een aantal tattoos, waaronder een tekst “God forgives, I don’t”. Een tekst die rechtstreeks voortkomt uit de relatie met zijn vader. Nu speelt religie een andere rol in de samenleving in Amerika, maar als je de tekst mocht lezen en meteen je mening vormen over Chris dan mis je dus zijn verhaal. En dat geldt niet alleen voor Chris, maar voor een heleboel mensen. Dit project heeft mij in ieder geval geleerd dat ook ik een aantal vooroordelen opzij moet zetten. Ik die dacht dat ik ruimdenkend was, heb ook nog wat te leren. Bedankt Chris, succes met je toekomst.

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *