Martin Rensen

#146; Martin Rensen

Als mede oprichter van De Baardenclub mocht Martin natuurlijk niet ontbreken in mijn baardmannen collectie. Ik ontmoette hem al eens op de eerste bijeenkomst van De Baardenclub in Breda. Het duurde even, maar eindelijk was het zover en kwam Martin vanuit Gorinchem naar het Friese land.

Martin was volgens mij een klein beetje zenuwachtig. Logisch, want je gaat niet elke dag op de foto. Nu kan ik wel roepen dat het nergens voor nodig is, maar niets menselijks is ons vreemd. Achteraf valt het dan meestal mee, gelukkig maar. Naar eigen zeggen is Martin wel een stuk zelfverzekerder geworden sinds hij een baard draagt. Een baard is een bewuste keuze, dus ik begrijp dat ook wel. Het is een fenomeen wat zich vaker voordoet, vreemd eigenlijk, dat dit soms zo’n transformatie teweeg kan brengen.

Martin werkt als pedagogisch medewerker bij een opvangcentrum voor pubers die om één of andere reden niet meer thuis kunnen wonen. Meestal betekent dat, dat ze tot hun zelfstandigheid daar blijven wonen. Net een groot gezin. Martin liep daar stage en is toen gebleven. Nu werkt hij daar al weer een dikke 10 jaar. In september start hij met de HBO opleiding SPH in deeltijd.

Zijn passie ligt niet alleen bij zijn baard, maar ook bij muziek. Zelf zingt hij niet meer in een band, maar is achter de schermen actief. Zo organiseert hij mede het Waterpoort Festival. Niet in Sneek, maar in Gorinchem. Een 4 daags festival, met op elke dag een andere programmering qua stijl. Metal, Rock en Blues, het komt allemaal voorbij. Bands treden er ook graag op omdat backstage alles goed geregeld is. Uniek is dat de laatste dag gratis toegankelijk is, zodat iedereen op tweede pinsterdag lekker relaxt kan genieten van mooie muziek.

Een platenzaak heb ik niet voorhanden in Sint Nicolaasga, dus hebben we een andere locatie opgezocht. Voor een man zonder tunnelvisie had ik nog wel een tunneltje in de aanbieding. Dit was trouwens de eerste foto die ik maakte van de 130. Kan ik volgende keer nog sneller dus 😉

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *