Bram van Diemen

#154; Bram van Diemen

Bram woont in Tilburg en ook hij moest dus een stukje rijden om in Sint Nicolaasga te komen voor de fotosessie. Hij werkt op de afdeling customer service van een bedrijf dat zich bezig houdt met stadsverwarming.

Wat me opviel was dat Bram er, laten we zeggen, verzorgd bijloopt. Een kledingstijl die je niet bij elke man ziet. Ik hou daar wel van, maar het roept ook nieuwsgierigheid op. Toen ik hem daar naar vroeg bleek dat Bram veel belangstelling heeft voor historie en geschiedenis. En dan niet alleen in de zin van lezen of dingen opzoeken en verzamelen, maar ook het daadwerkelijk beleven.

Hij bezoekt van tijd tot tijd evenst waarbij bijvoorbeeld oude veldslagen opnieuw worden uitgevochten. Niet op leven of dood gelukkig, maar wel zoveel mogelijk in de stijl zoals dat vroeger ging. Bram heeft dan ook een aantal ridderhelmen, zwaarden en natuurlijk bijpassende kleding. Ook bezoekt hij samen met zijn vrouw zogenaamde Fantasy Fairs, waarbij bezoekers zich in een andere wereld wanen. Mooi ook, dat jij zo’n passie of hobby samen kunt delen en beleven. Nu heeft hij haar ook ontmoet op zo’n event, dus dat maakt het allemaal wat eenvoudiger.

Wat hem vooral aanspreekt in deze ‘scene’ is dat je even helemaal weer in een andere wereld en tijd lijkt te zijn. Geen internet of telefoon, slapen in een tent en eten koken is een totaal ander avontuur. Je wordt niet geleefd door de klok, maar meer door de natuur. Als het donker wordt ga je op bed en als het licht wordt sta je op. Hoe simpel kan het zijn.

De kleding voor deze events maakt Bram zelf. Handige kerel dus. De kleding die hij aan had voor de fotoshoot niet hoor. Aangezien hij een natuurmens is nam ik hem mee naar het bos achter Wilhelminaoord.

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *