Rein Verkade

#155; Rein Verkade

Rein komt uit Leimuiden, met een L en korte ei. Anders kom je uit in IJmuiden, en dat is niet goed 😉

Dit jaar wordt Rein 70, al zou je dat niet zeggen natuurlijk. Tijdens zijn werkzame leven was hij stratenmaker en zo nu en dan doet hij nog wel eens een klusje. Maar verder is hij tegenwoordig vooral oppas voor zijn 2 kleinkinderen, als hij tenminste niet op vakantie is in Griekenland.

Rein werd trouwens nog aangehouden door de politie bij de studio. Deze reed al even achter hem aan, maar Rein had het stopbord nooit gezien. Bleek dat de dop de trekhaak (een kroontje) volgens oom agent te veel voor het nummerbord kwam. Dopje eraf en probleem opgelost. “Rein reed er twee jaar mee, maar vooruit.”. Aldus Rein, die graag in de derde persoon over zichzelf praat.

Prachtige baard trouwens, dat mag gezegd worden. Vroeger had hij niet zo’n lange baard, meer een Van Dyke, voor de kenners onder ons. Een snor en een goatee. Tot op een dag een buurman vroeg of hij mee ging op de vrachtwagen voor een ritje Italië. Dat mocht van Rein zijn vrouw en sindsdien worden alleen de dode puntjes geknipt.

Jaarlijks dus zes weken naar Griekenland, waar ze al jaren komen en Rein al kennen. Van een klein meisje dat altijd vlechtjes maakte in zijn baard, maar die ondertussen al groot geworden is, tot bijzondere ontmoetingen op de boot of in kroegen. Rein raakt niet snel uitgesproken. Heerlijke man, leuk om deze fijne baard te mogen ontmoeten en vast te mogen leggen.

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *