Kenny Noorlander

#158; Kenny Noorlander

Kenny studeert Journalistiek in Zwolle, nog een jaartje en dan is hij klaar om alle onrechtmatigheden en weet ik niet wat aan de kaak te stellen. Misdaadjournalist, onderzoeksjournalist, oorlogsverslaggever? Wie zal het zeggen. Ik zie hem in ieder geval geen stukjes schrijven voor de huis-tuin en keukenrubriek van de plaatselijke streekkrant, daar is hij veel te nieuwsgierig en te ondernemend voor.

Kenny kwam binnen met een doosje met door hem zelf opgezette kevers. “Je kunt ze ook kant en klaar kopen, maar zelf doen is veel leuker.” Naast kevers heeft hij ook een aantal vlinders. Kenny kun je niet vastpinnen op 1 ding. Zijn interesse vliegt van het een naar het ander. Een nieuwsgierig ventje dus, zo eentje die vroeger niet speelde met zijn speelgoed, maar het uit elkaar haalde. Deed ik vroeger ook, ik sloopte radio’s en zette ze weer in elkaar. Dat lukte ook altijd, er bleven meestal maar een paar schroefjes of zo over. Misschien dat ze het daarom niet meer deden, maar dat is een detail. Het gaat om het onderzoeken en willen weten hoe dingen werken. Volgens mij heeft Kenny dat ook.

Voor de opleiding Journalistiek dacht Kenny dat hij iets met sport moest doen, maar dat was toch teveel in 1 richting. Sportief is hij wel, helaas maakt een onverwachte wending een einde aan zijn American Football carriëre. “Ik wou de bocht om, maar mijn voet wou rechtdoor, dat vond mijn knie niet leuk”. Nu zwemt hij veel en daarom stelde hij voor om het water in te duiken voor de fotoshoot. Dat is een prima idee, het was tenslotte al 13 graden en het water zal nog wel een paar graden kouder zijn geweest. Kleding uit, zwembroek aan en de vijver in.

Prima kerel, die Kenny, toffe baard ook.

ps: Queens of Stone Age, prima tip!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *