Willem en Sjoerd Steenbergen

#160 en #161; Willem en Sjoerd Steenbergen

Willem en Sjoerd zijn vader en zoon. Sjoerd mailde mij of het goed was dat zijn vader meekwam. Zolang deze een baard heeft vind ik dat prima, dus zodoende kwamen ze met zijn tweeën in de oude Volvo van Sjoerd. En of deze ook op de foto mocht? Natuurlijk, ik ben flexibel, dus dat mocht ook.

Sjoerd had het plan opgevat om foto’s te maken in de kroeg, want hij drinkt graag een biertje met zijn vader, maar tijdens het gesprek bleek ook water een verbindend thema te zijn. Willem is al bijna zijn hele leven op zee te vinden en Sjoerd werkt als engineer voor een ofshore bedrijf.

Toen Sjoerd nog een kleine Sjoerd was ging de familie in de vakantie met de boot weg. Ook Friesland werd dan vaak aangedaan en zo wist Willem te vertellen dat in de buurt een staande mast brug moest zijn. Volgens mij kon dat alleen maar de brug zijn in de A7 over het Tjeukemeer bij Follega. Ook een redelijk beruchte parkeerplek, maar dat terzijde. Mijn vermoeden klopte, dus dat was een mooie plek om de foto’s te maken.

Vader en zoon lijken qua uiterlijk misschien niet op elkaar zo op het eerste gezicht, maar wie weet wordt Sjoerd zijn baard ooit ook grijs, want de woeste baard van Willem was vroeger ook zwart. Sjoerd voelt zich trouwens prima thuis in Friesland. Elke keer als hij na vakantie of na een reis weer in Hardegarijp arriveert voelt dat als thuiskomen. Toch knap voor een ‘Grunninger’, maar dat zal vast het stukje Fries bloed van zijn Beppe zijn. Willem is nog steeds een ‘Grunninger’, al heeft die al zoveel wereldzeeën bevaren dat hij zich vast overal thuisvoelt.

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *