Rinse Boorsma

#196; Rinse Boorsma

Vandaag, 11 december 2015, had ik bezoek uit Sint Jacobiparochie. Dat begint ook met Sint, maar ligt toch echt aan de andere kant van Friesland. Rinse was in de auto, al denk ik dat de motor zijn voorkeur had gehad. Samen met een aantal vrienden heeft hij een motorclub en gaan ze regelmatig op pad. In de buurt, maar ook Duitsland kent hele mooie motorweggetjes met heerlijke bochten.
 
Bijna stereotiep, baard, motor, tattoo’s, oorbellen, ketting aan de broek, en misschien nog wel meer dingen die ik niet zag. Maar ook gewoon een vader van twee kinderen van 2 en 4, die bij een verzekeringsmaatschappij werkt. Aan de telefoon word je niet op je uiterlijk beoordeeld, maar het is toch gek dat mensen direct een mening vormen aan de hand van je uiterlijk.
 
Zo had Rinse eens een eerste sollicitatiegesprek waarbij hij werd gecomplimenteerd met zijn baard en bij het tweede gesprek werd hem gevraagd of hij zich wel bewust was hoe hij overkwam met zijn uiterlijke kenmerken? Alsof dat iets zegt over zijn verdere kwaliteiten.
 
Op zijn bovenarm heeft hij een tattoo van de bas van vader. Niet dat hij zelf bas speelt. Nog niet, tenminste. Maar het is een mooie herinnering. Zeker als je moeder dezelfde tattoo heeft, maar dan een stuk kleiner. De tattoo op zijn onderarm was een lang gekoesterde wens en ik heb zo’n idee dat het niet de laatste zal zijn.
 
Weer een toffe baardman, die laat zien dat je soms even verder moet kijken dan het uiterlijk 😉

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *