Gerben Koops

#69: Gerben Koops

Gerben is docent Frans en is daarnaast interieurarchitect. Wellicht een vreemde combinatie op het eerste gezicht, maar zoals altijd is er een verklaring. Gerben is opgegroeid in Kampen, heeft na het VWO 2 jaar Frans gestudeerd in Amsterdam, maar als 17-jarige van het platteland naar Amsterdam was een te grote stap, dus keerde hij terug naar Kampen om daar de kunstacademie te doen. Hierna ging Gerben aan de slag bij diverse werkgevers als interieurarchitect.

Na een tijdje kreeg Gerben de kans om op een school als docent Frans aan de slag te gaan. Die greep hij aan, rondde alsnog zijn studie Frans af en combineert nu met veel plezier zijn werk als docent Frans met freelance klussen als interieuarchitect.

Interieurarchitect in dienst van de klant, zo zegt hij zelf. Uiteindelijk wil je de klant een huis bezorgen waar deze zich thuis voelt en naar zijn zeggen geldt dat ook voor zijn klas. Deze heeft hij dan ook enigzins naar zijn eigen hand gezet met een lavendelblauwe muur, franse vlag en franse decoraties.

De ketting is trouwens weer een verhaaltje op zich. Zijn oma was vroeger erg gelovig en Gerben heeft bewondering voor mensen die zo’n rotsvast geloof hebben en daar kracht uit putten. Zelf heeft hij daar minder mee, maar de ketting heeft een bepaald symboliek en ongemerkt heb ik die toch vaak vast als ik een beslissing neem of steun nodig heb, aldus Gerben.

Ik wou dat ik vroeger zo’n leraar Frans had, misschien was het met Frans dan nog iets geworden…. #‎detaaldan‬

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *