Wieger de Roo

#71: Wieger de Roo

Vandaag was Wieger de Roo de 71e deelnemer aan mijn project baardmannen.nl.

Wieger is opgegeven door zijn nichtje Froukje Veldman, al in januari van dit jaar. Na contact hadden we een afspraak staan, maar helaas raakte Wieger ziek. We spraken af dat we contact zouden hebben als hij weer was opgeknapt en zowaar in juli was Wieger weer opgeknapt en klaar voor de shoot! Gelukkig maar.

Nu ken ik zijn broer Harm de Roo iets beter doordat ik een tijdje bij Excelsior Ouwsterhaule heb gespeeld en deze week daar weer begin, dus kwam het gesprek daar natuurlijk ook op. Blijkt dat Wieger zijn baard nog te danken heeft aan Excelsior, waar hij lang geleden ook gespeeld heeft. Wieger reed na de repetitie op de brommer in het donker tegen een paard aan en raakt bewusteloos. Zijn vader, die voorzitter was, reed in de auto achter hem aan en zag hem liggen. Wieger werd in de auto gehesen en meegenomen naar huis, waar hij weer bijkwam. Dokter werd gewaarschuwd en hij moest zes weken plat wegens een hersenschudding, zo deden ze dat toen. Zes weken niet geschoren en de baard is er nooit meer af geweest.

Dit jaar zwaait Wieger af als ambulancechauffeur, ik hoop dat je deze man niet te vaak bent tegen gekomen beroepsmatig, maar ik vond het weer een prachtige ontmoeting.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *