Joepie Thijssen

#75: Joepie Thijssen

Vandaag bezoek uit ’s Hertogenbosch, toch ook niet naast de deur. Maar Joepie Thijssen had het er voor over om mee te doen aan baardmannen.nl.

Joepie werkt nog bij defensie, maar is bezig met een omscholingstraject tot sportinstructeur oftewel Strength & Conditioning coach. Crossfit houdt hem nu dagelijks bezig, een gezonde leefstijl en een gezond lichaam. Dat is te zien

Joepie is 20 jaar werkzaam geweest bij defensie en mocht de laatste jaren leiding geven aan één van de beste eenheden. Dit betekende veel weg zijn, altijd op missie en als gevolg daarvan heeft hij veel meegemaakt en gezien. Dit heeft geleid tot een post traumatische stressstoornis, waarvan hij nu aan het herstellen is, voor zover je daar ooit helemaal los van komt.

Ik vond het een indrukwekkend verhaal en ben onder de indruk van de openheid waarmee Joepie dit vertelde. Prachtig dat dit project dat met zich meebrengt.

De baard van Joepie heeft een andere geschiedenis. Joepie is getrouwd en heeft twee zoontjes. Hun eerste kindje was een dochter, die helaas overleden is in de 39e week van de zwangerschap. Vanaf die dag heeft Joepie zijn baard laten staan, zodat elke keer als hij in de spiegel kijkt de herinnering levend is.

Mooie man, mooi verhaal. Bedankt Joepie, voor je openheid en je komst. Succes met je crossfit en je toekomstplannen en bedankt wat je de afgelopen 20 jaar voor ons land hebt opgeknapt.

En omdat we hem niet alleen op de rug willen zien:

DSC_2947

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *