Aant Hofstra

#77: Aant Hofstra

Vandaag was Aant bij mij in de studio. Hij was wat aan de vroege kant, want hij had pech met de ligfiets. Was ruim op tijd uit Wommels vertrokken, maar onderweg brak de derailleur af. Gelukkig was zijn dochter zo lief om hem toen maar met de auto te brengen

Een ligfiets… Aant heeft geen rijbewijs, dus gaat alles op de fiets en dan bij voorkeur op de ligfiets. Naar zijn werk op de financiële administratie op een school in Sneek, maar ook voor alle andere boodschappen. Ook de vakantie gaat op de fiets, samen met zijn vrouw, die gelukkig dezelfde passie deelt.

Dit jaar zijn ze met de bus naar de Spaans/Franse grens gegaan om vervolgens in drie weken terug naar huis te fietsen langs de frans/belgische kust. Tochtje van zo’n 2000 km en volgens Aant een heerlijke vakantie. Op een gewone fiets trouwens, want met een ligfiets door de bergen wil niet echt.

De baard heeft Aant laten staan in zijn diensttijd, dus sinds 1975. Daarvoor moest toendertijd nog een speciaal formulier worden ingevuld in drievoud. De baard is er nooit meer afgeweest en ook zo ongeveer op deze lengte. Respect hoor, vrouw en kinderen kennen hem dus ook niet zonder.

Naast fietsen is Aant dol op muziek. Maar dan wel uit het wat ruigere genre, van metal tot rock. Zoals je op zijn shirt ziet is Dropkick Murphys een van de favorieten, deze band zag hij met zijn zoon (die gisteren trouwens de Mont Blanc Marathon heeft gelopen met een afstand van 118 (!) km, dat is trailrunning door de bergen) in Ierland.

Ook bezocht hij Scumbash2014, daar was de link met Schorem Haarsnijder En Barbier weer. En vorig jaar zag hij meer dan 100 bands live op verschillende podia.

En dan te bedenken dat deze vriendelijke baardman op mijn pad kwam door mijn Shiatsu therapeut Harry Vellinga…

Bedankt Aant!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *