DSC_3690

#78: Johannes Kuperus

Vandaag had ik bezoek van Wietske Hoekstra en haar pake Johannes Kuperus.

Johannes wordt in oktober 90 en is dus met recht de oudste deelnemer aan baardmannen.nl. Nu is hij niet een man die graag op de voorgrond treedt, maar als je kleindochter het vraagt zeg je geen nee. Volgens mij vond hij het nog best gezellig ook.

Johannes is geboren en getogen in de regio Idskenhuizen / Teroele. Met name op deze laatste plek heeft hij het grootste deel van zijn leven doorgebracht. Meer op het water dan op het land als ik het moet geloven. Vissen was en is zijn passie en dat zonder zwemdiploma.

In de winterperiode was hij timmerman, daar heeft hij ook voor geleerd, althans de ambachtsschool gedaan. “Nou ja… een leerder was ik niet.” Handig was hij wel, ook praktisch als je in een woonark woont en je gezin steeds groter wordt. Er werd dus steeds een stukje bijgebouwd. Krap, maar het kon.

De burgemeester en de toezichthouder knepen een oogje toe, want van Johannes mochten ze elke dinsdag een bootje lenen om te gaan vissen. “Je mutte se een bytsje nei de mule prate no?”

Een man met gevoel voor humor en meer verhalen dan in een boek passen. Liever woonde hij nog bij het water en ging hij dagelijks te vissen, maar dat gaat niet meer helaas. Begrijpen doet hij dat wel, een beetje dan, maar toch…

Een mooie bijdrage aan mijn project. Bedankt voor je komst Pake Johannes Kuperus!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *