Richard Postma

#79: Richard Postma

Vanochtend was Richard bij me op bezoek. Richard woont in Ugchelen, vlakbij Apeldoorn, waar hij werkt als , maar zijn roots liggen in Tjerkgaast. Heel toevallig kwam ik er in het gesprek achter dat ik in mijn tijd bij CR-Delta nog bij zijn vader in de melkput ben geweest om bij het monsternemen te observeren. It’s a small world after all.

Richard heeft een bijzondere hobby, beter gezegd passie. Old Style, amerikaanse auto’s, roadsters en racers van voor 1950 en de gehele levenstijl daaromheen. Hij was altijd al vol van die grote amerikaanse auto’s, rock and roll en alles wat daar mee te maken had, maar toen hij in 2009 zijn eerste trip naar A-Bombers maakt in Zweden, vond hij wat hij zocht. Dit was het!

Zijn eerste auto komt trouwens uit Sint Nicolaasga, als jongetje van een jaar of 14/15 stond hij regelmatig likkebaarden te kijken bij een grote, witte amerikaanse auto. Als ik het goed onthouden heb een Chevrolet. jaren later, hij was toen 21, kreeg hij te horen dat er in een loods in Sint Nicolaasga een amerikaanse auto te koop stond. Hij maakte een afspraak om de auto te bekijken en het was dezelfde auto. Deze heeft hij gekocht en is nog steeds in zijn bezit. Volgend jaar mag hij er weer in rijden, want dan is de auto oud genoeg om er weer belastingvrij in te kunnen toeren. Eigenlijk is de auto te jong om echt bij zijn passie te horen, maar vooruit.

Vergeef me dat ik niet meer weet wat voor auto’s hij en zijn vriendin allemaal hebben, een stuk of 5, al dan niet in elkaar of in onderdelen.

Auto’s hoeven van hem niet origineel te zijn, liever streeft hij er na om net als in die jaren een lichte auto te maken met een zwaar motorblok in bv een A-Ford, met de middelen die je tot beschikking hebt, zodat je toch kunt racen. Doet met denken aan dat liedje van mijn grootste muzikale held Bruce Springsteen: Racing in the streets.

Hij heeft trouwens zijn vriendin (coole tattoo’s ;-)) ook in deze scene ontmoet, ze delen gelukkig dezelfde passie voor deze tijd. Hij in de auto’s en zij meer in alles daaromheen, qua kleding, inrichting en haarstijl.

Omdat ze nu twee kleine kindertjes hebben is het huis niet helemaal in deze stijl meer ingericht, maar als het kon…..

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *