Sven Gommers

#80: Sven Gommers

Vandaag had ik bezoek uit Breda, ook niet echt naast de deur. Ik heb altijd nog wat last van plaatsvervangende schaamte als men zo’n reis er voor over heeft om mee te doen aan baardmannen.nl. Gelukkig woont Sven zijn vriendin in Laren, dus dat was al een stuk dichterbij. Maar goed, je moet ook nog naar huis he.

Sven is automonteur (vandaar ook even een overall), nu wel weer. Hij heeft een jaar CMV gestudeerd, maar van fulltime werken naar fulltime een HBO opleiding volgen was toch teveel gevraagd. De praktijk ging prima, maar alle theorie was een brug te ver. Dus nu weer aan het werk bij zijn oude baas. De sociale kant roept echter wel, techniek is leuk, maar mensen zijn eigenlijk veel interessanter. Wie weet wat de toekomst nog brengt, nu eerst voorzichtig toe werken aan een “samenwoonfase” met zijn vriendin.

Het ouderlijk huis verlaten is nog niet zo eenvoudig, Sven is nu 26, maar toen hij 21 was overleed plotseling zijn vader. Met een jongere zus in huis en zijn moeder die een hele zware periode doormaakte, krijg je dan een andere rol in het gezin. Een rol die je als 21-jarige nog niet behoort te hebben.

Na een korte, tumulteuze periode, waarin Sven het verlies op zijn eigen manier verwerkte, heeft hij thuis de boel aan het draaien gehouden. Nu alles weer wat stabieler wordt kan hij zijn eigen leven op gaan pakken.

Een paar jaar geleden werd Sven langdurig ziek en had daardoor geen zin meer om zich te scheren. De geboorte van de baard was daar. Hij had al wel een sikje, maar dit is toch wel een serieuze baard. De baard is gebleven, ook omdat hij anders zoveel op zijn vader lijkt. “Ik wil niet altijd met mijn vader vergeleken worden”, ondanks dat ik hem nog dagelijks mis.” Twee tatoeages herinneren hem daar nog dagelijks aan.

Mooie kerel, mooi gesprek en vooral een hele mooie baard ook.

Thumbs up man!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *