Andries Welles

#82: Andries Welles

Vanochtend was Andries bij mij in de studio voor een kopje koffie en oh ja, om een paar foto’s te laten maken voor baardmannen.nl.

Andries is een jaar of dertig werkzaam geweest in het grondwerk. Toen de derde reorganisatie er aan kwam was hij ook aan de beurt en eigenlijk verwachtte hij dat al. De lol was er ook wel een beetje af, de regelgeving werd belangrijker dan het werk op zichzelf en Andries is niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten.

Bij heet reorganisatietraject zat ook een stuk loopbaanbegeleiding en Andries heeft zich daar aan overgegeven. Uit dit traject kwam een aantal mogelijkheden naar voren qua banen/werk wat goed zou kunnen passen. Boomverzorger was daar eentje van en dit sprak Andries meteen aan. Daar zat een opleidingstraject van een jaar aan vast, welke net is afgerond.

Per 1 oktober start Andries ergens in de achterhoek, eerst tijdelijk, om het vak verder in de praktijk te bezigen. Wat daarna volgt zien we wel, wellicht daarna wat dichterbij huis.

Mooi om te zien hoe iemand nog vol kan raken van een nieuwe richting. De passie en liefde voor bomen zit bij Andries helemaal goed. Hij kwam met allemaal jonge jongens op de opleiding die helemaal vol zaten van bomen. Dat enthousiasme werkt aaanstekelijk en het virus heeft hem dus ook gegrepen. Hoe de levenscyclus van een boom in elkaar steekt, hoe een boom zichzelf beschermt en herstelt en hoe ze uiteindelijk ons van zuurstof voorzien. Prachtig!

Ik hou van enthousiaste mensen, met een passie ergens voor, desnoods over ongebaande wegen gaan om toch een doel te bereiken. Andries is zo’n man, niet voor niets een t-shirt aan met “dwarsbongel” erop. Niet altijd voor de weg kiezen die voor de hand zou liggen, maar de weg die bij je past. Niet alleen bij het hardlopen dus, waar we wel eens verdwalen , maar ook de weg door het leven.

Bedankt voor je komst Andries, succes in de Achterhoek

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *