DSC_6226

#85, #86 en #87: The FarmerBros

Vandaag deze drie broers in de studio, 60, 61 en 62. Nee niet de nummers van de baardmannen.nl, maar de leeftijd van deze jongeheren. De gebroeders De Boer noemen zich ook wel The FarmerBros. Er is nog een jongere zus van 58 en helaas zijn ze dit jaar hun jongste zus na een ziekbed kwijtgeraakt op veel te jonge leeftijd.

Harry de Boer

Harry de Boer
Harry de Boer

Harry ken ik van Facebook en zo wist ik dat hij fotografeert en dat hij uit Jistrum komt. Nu ben ik daar geboren (en getrouwd) en dus was ik wel een beetje nieuwsgierig of hij daar al lang woont of zelf geboren is en of hij heel misschien mijn ouders kent of kon.

De broers waren nog maar net binnen en de link was al gelegd, de cirkel is rond zeg ik dan maar. Harry is bijna even oud als mijn oudste broer en ergens ging wel een belletje rinkelen, wist direct om welke boerderij het ging, kent het wel…. Geboren en getogen in Jistrum dus.

Nu weet ik daar niet zo veel meer van, want toen ik 3 of 4 was zijn we verhuisd naar Drogeham. Maar toch liggen er veel verbanden, hoe leuk is dat.  Zo ligt er een lijntje naar een van mijn fijne collega’s Michelle Hamstra, die heel vroeger bij mij in de schoolbankjes zat, via haar vader Alle Hamstra. Het is een kleine wereld.

Harry is ook fotograaf en heeft daarnaast een Theetuin en kwekerij aan huis. Daarvoor was hij vooral werkzaam in het groen. Onderhoud van tuinen, tuinaanleg, enz. Blijkbaar zit de liefde voor de natuur in de familie want ook broer Jan heeft behoorlijk groene vingers.

Oh ja, en Harry speelt geweldig Banjo kwam ik later achter ;-). Klik en kijk hier maar eens.

Bedankt voor je komst Harry en als ik in de buurt ben kom ik zeker een keer theedrinken.

Klaas de Boer

Klaas de Boer
Klaas de Boer

Klaas is de oudste van de drie gebroeders De Boer. Had vroeger het donkerste haar, maar tegenwoordig is het wat lichter van tint.

Speciaal voor de shoot wel zijn baardje wat laten groeien, want het het wel om de baard natuurlijk. Dat stel ik op prijs Klaas!

Klaas had de website baardmannen.nl al even uitgebreid bekeken en herkende daar Hein en Wouter Wuite. Klaas heeft namelijk 11,5 jaar Kirby stofzuigers verkocht en zo kwam hij ook al eens bij Jetske Wuite en haar twee broers over de vloer. De rolls royce onder de stofzuigers dus en Klaas was dan ook topverkoper in Europa van deze superzuigers.

Daarnaast is Klaas creatief, met name video’s maken doet hij al heel lang. Van zijn dochter heeft hij nog filmpjes en dat is toch al zo’n 25 jaar geleden. Die creatieve vrije geest is blijkbaar een verbindende factor tussen alledrie de broers.

Bedankt voor je deelname aan mijn project Klaas.

Jan de Boer

Jan de Boer
Jan de Boer

En de laatste van de drie broers. Dit is Jan, in leeftijd de middelste. Jan was al biologisch toen dat woord nog moest worden uitgevonden.

De expert op het gebied van streekproducten uit De Walden, heeft boeken geschreven over Giele Waldbeantsjes en Fryske Waldgieltsjes. Hij is lid van de directie van Stichting Wrâldfrucht en weet veel van verdeling en bescherming van bijzondere gewassen en vruchten.

Jan heeft bij overheden en daaraan gelieerde instanties gewerkt, totdat devisies toch teveel uiteen liepen. Een selfmade man, die alle kennis zichzelf eigen heeft gemaakt. Hoe een passie voor natuur en eerlijke producten iemands leven richting kan geven.

We hadden nog een kort ‘petear’ over boodschappen doen en hoe duur biologische producten zijn. Maar als je goed kijkt en ziet naar wat je echt nodig bent, dan valt dat best mee. Wat minder vlees en je houdt geld over voor eerlijk eten. 99 procent van de supermarkt heb je helemaal niet nodig.

Naast zijn huidige projecten is hij ook bezig met een project in Afrika, om daar samen met de gemeenschap te bekijken welke mogelijkheden er zijn om gewassen te verbouwen en te veredelen. Dit jaar was hij er in februari en volgend jaar gaat hij weer.

Een man met een mening en een missie, en prachtige baard. Bedankt Jan.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *