Piter Altena

#89: Piter Altena

Piter is docent Vormgeving en Concept-Art bij de Friesche Poort en volgde mijn project al een tijdje. Toen hij er klaar voor was, niet qua baard maar wel persoonlijk, trok hij de stoute schoenen aan en gaf zich op.

Ik was natuurlijk wel een beetje verbaasd dat er een fiets mee kwam, maar ik ben wel in voor een uitdaging. We hebben natuurlijk eerst even koffie gedronken zodat hij me haarfijn uit kon leggen waarom de fiets de trap op moest.

Piter is niet altijd docent geweest, maar zijn hart ligt wel bij vormgeving en ontwerpen. Al wou hij eerst schilderijrestaurateur worden, maar toen zijn stageplek een week voordat hij zou beginnen plotseling niets meer werd kwam hij op een reclamebureau terecht, waar hij best wel dagelijks een kop koffie mocht zetten. Die kop koffie werd in drie weken tijd omgebuigd in complete designs en alle voorkomende werkzaamheden en toen de stagetijd voorbij was, was Piter onmisbaar.

Toen later de eigenaar een ongeval kreeg en daarbij zijn nek brak, was het snel afgelopen met dat bedrijf en besloot Piter voor zichzelf te beginnen. Dat ging goed, maar het was hard werken. Zo hard dat het niet leuk meer was en al helemaal niet meer toen er kinderen kwamen. Toen bleek dat de kinderen best wel zorg met zich meebrachten werd het allemaal zwaar.

Een vacature op de Friese Poort kwam voorbij en Piter besloot te solliciteren en begon aan een nieuwe carrière. De problemen bleven echter, twee kinderen van Piter hebben extra aandacht en zorg nodig. Uiteindelijk zijn ze op een andere school terecht gekomen en gaat het weer beter, maar het zorgde er wel voor dat Piter twee jaar geleden opgebrand was en overspannen thuis kwam te zitten.

Maar thuis zitten was geen oplossing en om de gedachten op een rij te krijgen en alles een plaats te geven ging Piter fietsen. Dagelijks door Friesland fietsen en de natuur in op deze fiets, een replica van een fiets uit de jaren 50. Inmiddels opgewaardeerd met tasjes en een topzadel.

Inmiddels is Piter weer bijna de oude of de nieuwe, het is maar hoe je het ziet. Hij werkt weer voor 70% en het gaat goed. Dus ook het moment voor leuke dingen, zoals deze fotoshoot. En daarom de fiets.

Piter, bijzonder dat je dit met mij wou delen, bedankt daarvoor!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *