Patrick Saat

#90: Patrick Saat

Vanmiddag was Patrick op bezoek. Ik ken hem van de enige echte baardenclub op facebook en hij was bereid om vanuit Wijk bij Duurstede naar Sint Nicolaasga te rijden om mee te doen aan baardmannen.nl.

Patrick heeft zijn baard laten groeien sinds mei dit jaar met een toch wel bijzondere reden.

Patrick is bijna drie maanden (!) te vroeg geboren en heeft daardoor niet bepaald een gemakkelijke start meegemaakt. Veel hartstilstanden in de eeste weken en natuurlijk een hele lange periode in een couveuse. Pas na 5 maanden mocht Patrick mee naar huis. Toendertijd in 1982 was dat heel bijzonder en zijn verhaal haalde toen diverse bladen als de Margriet, de Libelle, etc.

Enfin, Patrick overleefde het en eind goed al goed zou je zeggen. Maar het leven gaat nu eenmaal niet altijd over rozen en de vechtlust en overlevingsdrang die Patrick had opgebouwd had hij ook later nog hard nodig. Na een, laten we zeggen, moeilijke jeugd heeft Patrick met vallen en opstaan zichzelf teruggevonden. Een verkeerde relatie verstoorde de boel weer op zijn 24e, maar sinds mei dit jaar heeft Patrick voor zijn gevoel de geschiedenis achter zich gelaten en ziet hij de toekomst met zijn huidige vriendin vol vertrouwen tegemoet. Sinds mei de baard dus en nu een mooie deelname aan mijn project zijn stappen naar een mooie toekomst.

Ik kan nog uren doorgaan, maar ik denk dat dit voldoende zegt over deze mooie baardman. Elke keer sta ik versteld over de openheid van deze mannen. Als ooit nog iemand tegen mij zegt dat mannen met een baard iets te verbergen hebben dan zijn ze nog niet jarig.

Patrick, bedankt voor je story, en bedankt voor de baardolie 😉

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *