Arnold Homma

#94: Arnold Homma

Vanochtend was Arnold bij mij in de studio. Deze vriendelijke 65er was door dochterlief Bertina Luimstra-Homma aangemoedigd om mee te doen aan baardmannen.nl.

Arnold heeft de lijst even bekeken en kwam daar Sjoerd Riemersma tegen, daar heeft hij vroeger nog mee gewerkt in de bouw, maar dan hebben we het wel over een jaar of 35 geleden. Nu komt hij Sjoerd nog wel eens tegen in Balk, waar ze nu wonen. Het is een kleine wereld nietwaar. Dat blijkt maar weer toen hij tussen de flitslichten vertelde dat een vriendin van zijn zoon een fotocursus had gedaan en daar zoveel aan had gehad en de vakantiefoto’s er ook een stuk beter door waren geworden. Dat hoor ik natuurlijk graag en ik vroeg voorzichtig wie die vriendin dan moest zijn, niet wetende dat Suzy Konst er mede verantwoordelijk voor was dat Arnold inmiddels 9 kleinkinderen heeft 😉

Oh ja, Suzy heeft de cursus bij mij gevolgd, dat doet mij dan weer goed, ik hield er zelfs een newbornshoot en een lekkere taart aan over, die dan weer van Bertina kwam. Dat Bertina beneden bij de dierenarts de touwtjes aan elkaar knoopt is dan nog toevalliger.

Het verhaal achter het ontstaan van de baard is ook bijzonder. Arnold schaatst graag op natuurijs, heeft de elfstedentocht volbracht in, volgens mij, 1985. In een koude winter na een paar nachtvorsten lag er op het IJsselmeer achter Oudemirdum een dun laagje ijs op het ondiepe IJsselmeer. Arnold, toen een jaar of 20, bond de schaatsen onder en genoot van het ijs. Verderop begon het toch wat te golven dus werd de koers weer richting wal verlegd, helaas net iets te laat. Arnold schoot door het ijs en door de snelheid schoot hij voorover met zijn handen door het ijs en zijn gezicht werd door het flinterdunne ijs geraakt. “Het zag eruit als was ik door een wilde kat gekrabt!” Het gevolg was dat Arnold twee weken niet meer kon scheren en dat beviel hem zo goed dat de baard en Arnold sinds die tijd onafscheidelijk zijn.

Arnold is inmiddels druk aan het genieten van de VUT, na iets van 26 jaar gewerkt te hebben als scheepsbetimmeraar bij meerdere bedrijven. Van klein tot groot en de laatste jaren bij de bouwer van superjachten. Dat hoeft nu niet meer, dus wordt het leven geleid van de echte vutter. Natuurlijk op de kleinkinderen passen, beetje tuinieren en zo. En de postduiven niet te vergeten, elke ochtend eerst de duiven loslaten, hokken schoonmaken, bakje koffie en dan de duiven weer binnenhalen.

En dan zomaar op je 65e op een vrijdagochtend voor baardmannen.nl op de foto, zo kan het lopen.

Arnold, bedankt voor je deelname aan mijn fotoproject als 94e baardman!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *