Colin Bos

#96: Colin Bos

Vandaag was Colin in de studio voor de fotoshoot. Colin komt oorspronkelijk uit Joure, maar woont en werkt tegenwoordig in Wageningen als sociaal psycholoog, waar hij dit jaar zijn doctoraat hoopt te halen. Colin melde zich aan via de email, maar we bleken elkaar al eerder te hebben ontmoet bij Sport Boulevard Joure, waar hij jaren gewerkt heeft.

Sport is wel een belangrijk issue in zijn leven, tennis en badminton zijn de sporten die hem het meest bekoren. Nu heb ik zelf jaren gebadmintond, dus gespreksstof genoeg. Eerst was het fanatiek tennissen, daarna ontdekte Colin badminton, wat hij eigenlijk nog leuker vond. Totdat hij zijn achillespees scheurde bij een wedstrijd. Misschien iets té fanatiek? Dat duurde een lange tijd voordat hij weer kon sporten en pas na een jaar kon er weer een beetje op niveau gebadmintond worden. De laatste tijd is tennis echter weer favoriet.

Als sociaal psycholoog is Colin geïnteresseerd in mensen, waarom nemen ze bepaalde beslissingen en wat zijn de motieven? Wat hij niet goed begrijpt en wellicht ook niet zo goed tegen kan zijn de vooroordelen die mensen kunnen hebben over mensen die ze wellicht niet eens kennen. Dat er geoordeeld wordt op basis van afkomst en uiterlijk. Wat laat je daar toch een kansen liggen, een kans op een fijn gesprek of een mooie ontmoeting.

En zo is dat, ik ben het helemaal met Colin eens. Onlangs kreeg ik een opmerking dat baarden afschuwelijk zijn, dat mannen met baarden iets te verbergen hebben….

Geloof je me als ik zeg dat daar niets van klopt? Lees de verhalen, de mooiste, maar ook ingrijpende en ontroerende verhalen passeren de koffietafel. Sommige zo ingrijpend dat ik ze niet kan of wil delen, maar allemaal open en niets verbergend.

Ook Colin heeft zijn verhaal, ze zeggen wel eens dat je niet voor niets psychologie gaat studeren. Colin zijn vader kreeg een hartinfarct op zijn 48e, dat deed ook iets met Colin. Hij vertelde het mij in alle openheid, ik vond hem er alleen maar een mooier mens door.

Bedankt voor je verhaal Colin, ik vond het fijn je weer eens te ontmoeten! Succes met je doctoraat.

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *