Alex van Esch

#98: Alex van Esch

Vandaag was Alex bij me in de studio. Alex ken ik van Facebook uiteraard, hij is lid van De Baarden Club en maakt met enige regelmatig tekeningen van medeleden, zo ook eentje van mij. Vandaag kreeg ik deze van hem, fantastisch! Dat is nog een mooi kado.

Alex komt uit Breda en heeft er voor deze shoot maar een nachtje Sint Nicolaasga van gemaakt. Gisteren aangekomen en lekker gewandeld in de schitterende omgeving ;-). Overnachten in Hotel De Oorsprong en daarna een fotoshoot, wat wil een bebaarde man nog meer? Kan er wel een leuk arrangement van maken.

Morgen wacht het werk weer, Alex is procesoperator bij een productent van kunststof bakken voor medisch gebruik. Hij bestuurt een aantal machines in ploegendienst, dus zes dagen op en 4 dagen vrij. Leuk werk, alleen een beetje jammer dat zijn producten eenmalig gebruikt worden, waarna ze verbrand worden. Maar zo hou je werk natuurlijk.

Alex heeft zijn baard nu een tijdje, al ging het vorige week even mis met de tondeuse. Van zijn echtgenote moesten de randen even worden bijgewerkt, maar dat kun je toch beter aan de barbier overlaten. Gelukkig zit er in Breda een prima barbier (Victor van Zutven van Mr. Wally’s Barbershop). Wel een beetje jammer dat je helemaal in Sint Nicolaasga moet horen dat in je eigen woonplaats een prima barbier zit 😉

De baard is voor Alex een soort van way of life, net als zijn motor. Het geeft een soort van vergelijkbare verbondenheid. Je groet elkaar en knoopt net iets gemakkelijker een gesprek aan met medebaarden of motorrijders. Een soort van ‘buitenkant’ die het soms net wat eenvoudiger maakt. Alex is van nature nogal verlegen en kan zich snel aangesproken voelen. Niets menselijks is ons vreemd, maar des te meer respect ik op kan brengen voor het feit dat hij toch maar mooi meedoet aan baardmannen.nl.

Naast motorrijden is tekenen de laatste tijd zijn ding geworden. Met name snelle portretten schetsen vind Alex erg fijn om te doen. Die van mij is trouwens in de keuken gemaakt, omdat in de woonkamer de vloer werd vervangen. Dat was behelpen, maar het resultaat mag er zijn.

De motorjas moest trouwens ook op de foto, deze was eerst 20 jaar oud, maar na even nadenken en rekenen kwamen we op 25 jaar. Er is eens een nieuwe jas geweest, maar deze zat toch lekkerder. “Later als ik mijn laatste reis ga maken, dan graag in deze jas”, aldus Alex.

Voorlopig nog maar niet Alex, blijf vooral tekenen en blijf bij jezelf. Wat anderen over jou zeggen zegt meer over hen dan over jou.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *