DSC_8531

#99; Peter Reen

Peter is de één na laatste van de serie baardmannen 1.0, hoe cool is dat? Deze bebaarde man was vanmiddag te gast in mijn studio, hij had even tijd tussen festivals en optredens van ‘zijn’ bands door. Gelukkig maar, want deze fraaie baard mag natuurlijk niet ontbreken!

Peter heeft wel iets met muziek, al denk ik dat dat een understatement is. Hij ‘vreet’ muziek, zijn leven bestaat voor een groot deel uit muziek. Vroeger was dat ook zelf spelen in een band, maar tegenwoordig is daar geen tijd meer voor. Hij speelde gitaar, maar kon geen noot lezen en akkoorden evenmin. De vingers werden net zo lang neergezet totdat er een geluid uitkwam dat passend was. Iets met veel dissonanten en zo, maar als er geen notatie voor is, valt het ook niet op te schrijven of uit te leggen. Zo’n 100 optredens jaarlijks door heel het land werd op een gegeven moment toch te veel. Zeker als er een kind komt, en nog 1 en nog 1. De werkzaamheden vroegen te veel en er werden keuzes gemaakt.

Dat Peter iets met muziek wou doen stond als een paal boven water en dan bij voorkeur iets bij een poppodium of zo. Iemand uit de ‘scene’ tipte hem de studie jongeren/jeugdwerk, omdat mensenkennis een belangrijke eigenschap is in dit werk. De studie werd afgerond en Peter werkt tegenwoordig als organisator / directeur bij het Festival Welcome to the Village, als Hoofd Muziekprogramma bij de Nacht van Kunst en Kennis en bij de organisatie van het welbekende Jailbreakfestival. Daarnaast begeleidt hij verschillende bands. Zelf spelen zit er nu niet meer in, althans….

En dat voor iemand die als puber knap lastig was, zegt hij zelf. Ik heb er niets van gemerkt vandaag. Ik zag iemand die zichzelf is, een prachtige baard heeft, die er zeker niet afgaat. De baard is 1 keer afgeschoren vanwege een weddenschap, iets met stemmen voor een popprijs, de prijs werd gewonnen en de baard ging eraf. Dat was eens maar nooit weer.

Een bijzondere ontmoeting, fijn gesprek en de middag vloog weer om. Bedankt voor je komst naar de studio Peter en succes met de kids en je leven!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *