Sytse’s baard

Sytse Monsma
Sytse Monsma

Vanochtend heb ik voor de zoveelste keer mijn baard verpest; er mist een hap uit. Bedankt Remmington.

Check

Zoals iedere ochtend bekeek ik ook vandaag even hoe mijn baard erbij stond. Wanneer het tijd is om m’n baard te verzorgen komt er regelmatig een (nagel)schaartje aan te pas omdat sommige haren een brutale eigen wil hebben. Een andere keer haal ik er met de tondeuse een stukje vanaf. Zo ook vandaag.

Kut kopstuk

Ik heb zo’n tondeuse van het merk Remmington waar je in de praktijk flink wat knaken voor neerlegt. Zo een met verschillende kopstukken en een oplaadbare batterij die, eenmaal vol, een maand mee gaat. Of het aantal knaken de aankoop waard is geweest vraag ik mezelf na ieder gebruik weer af. Welk kopstuk ik ook gebruik, bij iedere kortwiek-beurt schuift het kopstuk in en zo krijg ik van een 9 millimeter baard ineens een stuk van 6 millimeter. En God verhoede, soms heb ik een stukje gezicht waar nog maar 4 millimeter facial hair op zit. De horror.

Kokosvet red de dag

Sinds ik mijn ‘gewone’ haar laat groeien maak ik dankbaar gebruik van een potje kokosvet zodat m’n te lange, en te korte, haar er toch een beetje toonbaar uitziet. Ineens realiseerde ik mij dat ik dat vet natuurlijk ook in m’n baard kan smeren. Hiervan krijgt mijn baardhaar een gezonde glans en zo kan ik de wat langere haren goed naar beneden strijken waardoor de stukken die door die akelige tondeuse ineens een stuk korter zijn, mooi bedekt worden.

Dus als je een baard voorbij ziet komen die de zon doet vervagen heb dan geen stress. Het is geen Apocalyps, ik ben het. Ik en mijn glimmende baard.

Geschreven door:

Sytse Monsma
www.thesfiles.nl

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *